Sovellussäännöt / ryhmäsäännöt

Asetukset

Kuvaus

Tiedosto

(vain Sovellussäännöt-ikkunassa)

Viitetiedot sovelluksesta ja sovelluksen suoritettavasta tiedostosta. Kaspersky Small Office Security saa tietoja sovelluksesta sovelluksen suoritustiedostosta ja Kaspersky Security Networkista.

Tiedostot ja järjestelmärekisteri

Säännöt järjestelmän rekisteriavaimien ja käyttöjärjestelmän käyttöön tai henkilötietoihisi liittyvien tiedostojen käytöstä.

Luku-, kirjoitus-, luomis- ja poistotoimintojen yksilölliset käyttöasetukset voidaan määrittää itsenäisesti vastaavien taulukkosarakkeiden solujen valikon avulla. Valikkokohdat on kuvattu Tunkeutumisen estosäännöt -osiossa.

Oikeudet

Oikeudet käyttää käyttöjärjestelmän resursseja ja prosesseja sekä käynnistysoikeudet. Voit määrittää käyttöoikeudet käyttämällä Toiminto-sarakkeen solujen valikkoa. Valikkokohdat on kuvattu Tunkeutumisen estosäännöt -osiossa.

Verkkosäännöt

Kaspersky Small Office Securityn soveltamat säännöt sovelluksen tai sovellusryhmän verkkotoiminnan säätelemiseksi.

Oletusarvoisesti luettelo näyttää ennalta määritetyt sovellusverkkosäännöt, joita Kaspersky-asiantuntijat suosittelevat. Et voi poistaa tai muokata ennalta määritettyjä verkkosääntöjä (lukuun ottamatta toiminnon muuttaminen Oikeus-sarakkeessa; katso käytettävissä olevien toimintojen kuvaus Tunkeutumisen estosäännöt -osiosta).

Kun lisäät tai muokkaat sääntöä, voit määrittää seuraavat asetukset:

• Toiminto:
    • Salli. Kaspersky Small Office Security sallii verkkoyhteyden.
    • Estä. Kaspersky Small Office Security estää verkkoyhteyden.
    • Kysy käyttäjältä. Jos Suorita suositellut toiminnot automaattisesti -valintaruudun valinta on poistettu AsetuksetSuojausasetuksetObjektien havaitsemisen poissulkemiset ja toiminnot -kohdassa, Kaspersky Small Office Security pyytää käyttäjää päättämään, sallitaanko vai estetäänkö verkkoyhteys. Jos valintaruutu on valittu, toiminto valitaan automaattisesti. Seuraamalla sovellusikkunan alaviitettä voit lukea tarkalleen, mikä toiminto valitaan.
  • Nimi.
  • Suunta:
    • Tuleva. Kaspersky Small Office Security soveltaa sääntöä etätietokoneen aloittamiin verkkoyhteyksiin.
    • Lähtevä. Kaspersky Small Office Security soveltaa sääntöä vain oman tietokoneesi aloittamaan verkkoyhteyteen.
    • Tuleva/lähtevä. Kaspersky Small Office Security soveltaa sääntöä sekä tulevaan että lähtevään datavirtaan riippumatta siitä, onko verkkoyhteyden aloittanut oma tietokoneesi vai etätietokone.
  • Protokolla.
  • ICMP-asetukset. Voit määrittää tarkistettavien datapakettien tyypin ja koodin. Asetukset-osio on käytettävissä, jos ICMP-, ICMPv6-protokollat on valittu.
  • Etäportit (etätietokoneen portit).
  • Paikalliset portit (oman tietokoneesi portit).

Voit määrittää etä- tai paikallisten porttien alueen (esimerkiksi 6660–7000), luetella useita portteja pilkuilla erotettuna tai yhdistää molemmat menetelmät (esimerkiksi 80–83 443, 1080).

• Osoite:
    • Mikä tahansa osoite.
    • Aliverkon osoitteet. Kaspersky Small Office Security käyttää sääntöä kaikkien verkkojen IP-osoitteisiin, jotka ovat tällä hetkellä yhteydessä ja jotka ovat tietyn tyyppisiä (julkisia, paikallisia tai luotettuja). Verkkotyyppi voidaan valita alla olevasta avattavasta luettelosta, jos Aliverkon osoitteet-vaihtoehto on valittu.
    • Osoitteet luettelosta. Kaspersky Small Office Security soveltaa sääntöä IP-osoitteisiin, jotka ovat määritetyllä alueella. Voit määrittää IP-osoitteet Etäosoite-kenttään, joka näkyy alla, jos Osoitteet luettelosta -vaihtoehto on valittu.
  • Verkkosovittimet, joiden läpi verkkopaketit kulkevat.
  • TTL:n käyttö. Kaspersky Small Office Security ohjaa sellaisten verkkopakettien lähetystä, joiden eloaika (TTL) ei ylitä määritettyä arvoa.
  • Tapahtumien kirjaaminen Kaspersky Small Office Security -raporttiin.

Jos haluat lisätä säännön nopeasti, valitse jokin ennalta määritetyistä malleista ikkunan alaosan avattavasta luettelosta.

Poissulkemiset

(vain Sovellussäännöt-ikkunassa)

Voit valita säännöt, joita käytetään sovelluksen poissulkemiseen tarkistuksista:

• Älä tarkista avattuja tiedostoja.
  • Älä valvo sovellustoimintaa. Tunkeutumisen esto ei seuraa mitään sovellustoimintaa.
  • Älä peri rajoitteita pääprosessista (sovellus). Jos pääprosessin tai sovelluksen rajoituksia ei peritä, sovelluksen toimintaa seurataan määrittelemiesi sääntöjen tai sen luottamusryhmän sääntöjen mukaan, johon sovellus kuuluu.
  • Älä valvo alisovellusten toimintaa.
  • Älä estä vuorovaikutusta Kaspersky Small Office Security -käyttöliittymän kanssa. Sovellus saa hallita Kaspersky Small Office Securitya sen graafisen käyttöliittymän avulla. Kaspersky Small Office Securityn käyttöliittymän hallintaoikeuden myöntäminen sovellukselle voi tulla kyseeseen käytettäessä työpöydän etähallintaan käytettävää sovellusta tai sovellusta, joka tukee tietosyötelaitteen toimintaa. Tällaisia laitteita ovat esimerkiksi kosketuslevyt ja piirustuslaudat.
  • Älä tarkista kaikkea liikennettä (tai salattua liikennettä). Valitusta vaihtoehdosta riippuen (Älä tarkista kaikkea liikennettä tai Älä tarkista salattua liikennettä) Kaspersky Small Office Security sulkee pois kaiken sovelluksen verkkoliikenteen tai SSL:n kautta välitetyn liikenteen tarkistuksen. Tämän asetuksen arvo ei vaikuta palomuurin toimintaan. Palomuuri tarkistaa sovellusliikennettä palomuuriasetusten mukaan. Poikkeukset ohjaavat Sähköpostin virustorjunnan, Suojattu selauksen ja Roskapostin eston toimintaa. Voit määrittää IP-osoitteet tai verkkoportit, joihin liikenteenohjauksen rajoituksia on sovellettava.

Historia

(vain Sovellussäännöt-ikkunassa)

Viitetiedot sovelluksessa suoritetuista toimista, kuten sovelluksen käynnistämisestä tai luottamusryhmän määrittämisestä.